Kävimmepä taas pyörähtämässä tokokehässä Milan kanssa. Koe oli Lahden Käyttökoirien järjestämä ja alokasluokan tuomarina toimi Hannele Pörsti.

 

Olin toooodella väsynyt parin yön lyhyiden unien vuoksi ja puolirampa edellisen päivän agikisojen vuoksi. Lähdin kuitenkin kokeeseen, vaikka sängystä ylöspääseminenkin oli tuskaista. (fiksua..)

 

Luoksepäästävyys 10  (10)

 

Paikallamakuu  7  (21)

Huomasin hihnaa irrottaessani, että Milan toinen korva oli taittuneena taaksepäin, mutta jostain kumman syystä en korjannut sitä. Sitten pelkäsinkin Milan ravistelevan tai rapsuttelevan korvansa oikein päin makuun aikana.

Maahanmeno hienosti ekalla käskyllä. Jonkin aikaa Mila makoili hienosti paikoillaan, sitten se keksi jonkin hyvän hajun jonkin matkan päässä itsestään. Takapuoltaan nostamatta Mila hilautui etupäänsä avulla kohti hajua ja oikein kurkotteli sitä kohti. Hetken haisteltuaan Mila palasi suoraan asentoon.

Taas makoiltiin hetki hienosti, ja sitten korvaa alkoikin kutittaa. Mila ravisteli korvansa oikein päin ja sen jälkeen rapsutteli hetken korvaa. Taaskaan Mila ei noussut eikä siirtynyt paikaltaan ja rapsuttelun jälkeen makoili hyvin paikoillaan.

Istumaan nousi ensimmäisellä käskyllä. Näköjään se tietää että paikoiltaan ei saa lähteä, mutta tänään ei oikein maltti riittänyt paikoilleen asettumiseen.

 

Seuraaminen kytkettynä  8  (16)

Voi kamala, en meinannut saada Milaan minkäänlaista kontaktia kehään mennessämme, se vain katseli jonnekin takaviistoon. Itselläni väsytti ja sattui kävellä eikä yhtään huvittanut koko touhu. Jotenkin kai se seuraaminen sujui, vaikka kamalalta se tuntui. Taas kuulin väärin joitain käskyjä, oikeisiin suuntiin sentään käännyin tänään. Minusta olisi kyllä kivempi että olisi erillinen liikkeenohjaaja, joka selvällä ja kuuluvalla äänellä ohjaisi liikkeitä. Jotenkin kenties jännitän vielä hieman liikkeitä ja keskityn niin tekemiseen, että on vaikea samalla ponnistella kuullakseen liikkeenohjauskäskyt. Tai sitten minulla vain on huono kuulo.

 

Seuraaminen taluttimetta  7  (28)

Alkupätkä oli jotain kamalaa, mutta loppupätkästä seuraaminen oli jo oikein kivaa, Mila katsoi minuun ja pysyi hyvässä paikassa.

 

Liikkeestä maahanmeno  0

Seisahtui kuin tatti, eikä tuomarin mukaan edes nytkähtänyt maahanmennäkseen.

Se siitä.

 

Nollautuneen liikkeen vuoksi (kun oli jo huonoja pisteitä alla) päätin tehdä loput iloisesti ja tsempata Milaa. Kaikkien loppujen liikkeiden jälkeen leikitin Milaa hieman ja oikein iloisesti kehuin. Ehkä jopa vähän liikaa tokokehään, varsinkin kun tällä tuomarilla seuraava liike lähti aina saman tien edellisen loppukohdasta. Siitä huolimatta minä aina vapautin Milan ja leikitin hieman ennen kuin otin seuraavan lähtöasennon. Ykköstulos oli mennyt, joten tärkeämpää, että saataisiin kiva fiilis molemmille, kun molempien keskittyminen tuntui olevan hieman hävöksissä.

 

Luoksetulo  9  (27)

Hyvä.

 

Liikkeestä seisominen  8  (16)

Seisahtui hyvin, mutta steppaili hieman kun palasin sen luokse. Mila on alkanut ennakoida istumista ja kun olen siitä korjannut, on se alkanut ehkä hieman paineistua kun palaan sen luokse – askeltaa hieman epävarmasti. Täytyy treenata kestävyyttä seisomiseen ja sitä että kävisin välillä vieressä mutta ei istutakaan.

 

Hyppy  9  (18)

Taas pientä steppailua luoksepalatessa.

 

Kokonaisvaikutelma  8 

 

Yhteensä 144p. ALO II

(jos oltaisiin saatu 8 maahanmenosta, olisi saatu ykköstulos – olisikohan pitänyt kurkata ja antaa kaksoiskäsky…)

 

Seuraaviin kokeisiin sitten joskus loppukesästä/syksystä. Sitä ennen aion saada seuraamisen kuntoon. Siitä menee pisteitä lähes kaikissa liikkeissä. Mila seuraa hyvin niin kauan kuin minulla on namia tms. kädessä, mutta ilman niitä se siirtyy kauemmas.

Lähellähän se ykköstulos on, ja pienellä viilaamisella se kyllä saadaan.