Nyt se on sitten tapahtunut. Minua on purtu. Edellisen "kunnon" pureman sain joskus 7-8 vuotiaana perheemme silloiselta rottweilerilta. Onhan töissä välillä joku koira vähän yrittänyt purra, pennut naskalihampaillaan näykkineet elämistä opetellessaan ja agilityssä eräs nimeltä mainitsematon manssi kiihkoissaan näykkäillyt :D, mutta tällaista jälkeä ei ole ennen tullut. Aiemmin on aina selvitty mustelmilla ja pienillä naarmuilla.

Maanantai-iltana Leevi päätti taas pitkästä aikaa hyökätä Dinon kimppuun. Dino oli nuolemassa omaa kuppiaan, noin tunti ruokailun jälkeen. Näin Leevin kyttäävän Dinoa, mutten ehtinyt estää sitä. Samassa se jo ryntäsi Dinon kimppuun ja minä saman tien Leeviin kiinni. Dino pääsi irti ja karkuun, mutta Leevi adrenaliinihuumassaan onnistui puremaan minua, minulla oli vissiin huono ote niskasta. Leevi nimittäin onnistui kääntymään ympäri ja tikkaamaan. Kertatikkaus peukaloon riitti, kolme reikää tuloksena, yksi kynsinauhaan, yksi kynnen alle ja yksi kynnestä läpi.
 
Seuraavana aamuna kävin sitten lääkärissä hakemassa antibioottikuurin ja  tehosteen jäykkäkouristusrokotteeseen, joka siis oli kyllä voimassa, mutta puremien yhteydessä suositellaan uusintaa jos edellisestä on yli 5 vuotta.
Nyt on peukalo paketissa ja kipeä. Sormi on turvoksissa ja odottelen vain milloin kynsi irtoaa. Eipähän tarvitse tehdä töitä vähään aikaan, jos vaikka vihdoin saisi sen lopputyön valmiiksi.

Tapaus oli ikävä, mutta mielestäni valitettavasti odotettavissa oleva. Leevi on käyttäytymisellään antanut viitteitä siitä että näin voi käydä, esim. sohvalta pois ajaminen on ajoittain saattanut aiheuttaa murinaa. Olen osaltani pitänyt melko kylmää linjaa Leevin suhteen ja muutenkin sen huomioimista on vähennetty. Nyt voisi olla kuitenkin syytä "jääkauteen". En jaksa tuota jatkuvaa kyttäämistä enkä kestä sitä että Dino joutuu syyttömänä jatkuvasti uhriksi. Ja ennen kaikkea, mielestäni ei ole hyväksyttävää se että koira puree ihmistä. Toki vahinkoja sattuu, mutta epäilen ettei tämä kerta jää viimeiseksi ellei asiaan puututa.
Kastrointikin tullee tehtävälistalle. Josko se auttaisi hieman. Varmaan olisi hyvä myös yrittää pitää koiria erillään, porttien virittely oviaukkoihin voisi toimia. Nämä kaksi ukkoa ovat kuitenkin niin pieniä että matalat portit riittäisivät ja ihmiset pääsisivät porttien yli niitä avaamatta. Jotain on kuitenkin tehtävä.

Mutta kylläpä se purruksi tuleminen vain sattuu.