Taas tässä yhtenä iltana kävin Milan kanssa tokoilemassa. Nyt treenasimme lähinnä liikkeestä maahanmenoa. Mila alkoi mennä jo reippaasti maahan heti käskyn tultua ja pysyykin siinä hyvin. Eli tuo alkaa sujua. Viereen palattuani vapautin sen välillä makuulta ja välillä vaadin perusasentoa. En viitsi koko aikaa lopettaa liikettä perusasentoon, ettei Mila oppisi ennakoimaan istumaannousua.
Joskin se ei vielä ainakaan vaikuta todennäköiseltä, nimittäin tuo istumaan nousu on vaikeaa... Nyt pitäisikin vielä keksiä miten saan sen nousemaan nopeasti istumaan perusasentoon. Mila kyllä nousee jos kädellä heilautan avuksi, mutta pelkällä suullisella käskyllä nousu on hidas.

Seuraamisessa keskityimme käännöksiin (oik-vas) ja liikkeen pysäytyksiin. Palkitsin namilla hyvistä käännöksistä. Miten on, onko tokossa väliä tekeekö täyskäännökset myötä- vai vastapäivään vai tehdäänkö siellä molempia? Jos vaikka seuraavaksi treenaisimme täyskäännöksiä. 

Luoksetulossa harjoittelin eteeni tulemista. Alkuun Mila ei selvästikään muistanut mitä tuo käsky (KOM) tarkoittaa, viimeisestä vahvistustreenistä on jo aikaa. Tuolla käskyllä Milan siis pitäisi tulla eteeni istumaan. Nyt Mila tarvitsee vielä hieman ohjausta tullakseen varmasti oikeaan paikkaan. Pidän käsiäni hieman ohjaavassa asennossa, mutta enää niitä ei tarvitse pitää aivan keskellä edessä. Edestä perusasentoon menemme vielä niin, että käännyn itse hieman oikealle, jolloin Milan tarvitsee "hypätä" lyhyemmän matkaa sivulleni. 

Pitäisi kyllä saada aikaiseksi varata joitain yksityis- tai pienryhmätunteja tokoa ajatellen. Tuntuu, etten uskalla opettaa Milalle mitään uutta etten vain opettaisi väärin. Ja haluaisin myös jonkun sanovan, teemmekö liikkeitä alkuunkaan oikein.