Tänään meillä oli Milan kanssa pentutreffit. Mahnalaan lampaita katsomaan tuli sisaruksista Ama, Alma ja Veeti, sekä Kössi-iskä. Oli kiva nähdä muitakin sisaruksia, Almaahan olemmekin aina välillä nähneet. Mila on pienempi kuin sisarensa, rakenteeltaan jytkympi ja hieman lyhytrunkoisempi. Mielestäni (ja muiden paikallaolijoiden) Mila muistuttaa pennuista eniten Kössi-iskää. Ilmeessä heillä onkin paljon samanlaista, ja yhtälainen hulluus veteen :)

Pääsimme tutustumaan lampaisiin toistamiseen. Ensin lampaat olivat pyöröhäkissä ja niitä katseltiin ulkopuolelta. Tässä vaiheessa Mila ei juurikaan jaksanut lampaista kiinnostua. Kun menimme häkkiin sisälle, heräsi tyttö hieman. Se selkeästi olisi halunnut lähteä kiertämään niitä, muttei uskaltanut tunkeutua lampaiden ja häkin väliin. Lopuksi lampaat olivat aitauksessa vapaana ja silloin Milakin innostui niistä enemmän. Se lähti kiertämäänkin niitä useaan otteeseen, mutta mielestäni sillä ei kuitenkaan vielä ollut selkeää ajatusta siitä mitä niille lampaille pitäisi tehdä. Mila ei pysähtynyt tasapainoon vaan pelkästään kiersi lauman ja tuli takaisin luokseni. Sytyttelyähän tämä vasta onkin. Nämä lampaat olivat huomattavasti liikkuvaisempia, kuin ne mitä viimeksi tapasimme. Varmasti aloitteleville koirille haasteellisempaa (ja ohjaajille rankempaa) kun lampaita piti hakea pitkin aitausta. Hyvä saada kokemuksia erilaisista lampaista jo tässä vaiheessa.


Oli kiva nähdä myös sisarusten työskentelyä lampailla. Almassa tuntui heräävän se pieni paimen ja sillä oli jotenkin selkeintä toiminta lampaiden kanssa. Veeti oli ihan innoissaan lampaista, kun ne olivat häkissä, mutta vapaana ollessa ne eivät enää ihan yhtälailla kiinnostaneet. Amaa kiinnostivat lampaat myös, mutta kuten Milalla, ei hänellekään ollut vielä selvillä mitä niille pitäisi tehdä.
Näimme myös Kössi-iskän toimintaa. Kössi oli kyllä aivan intopiukkana lampaisiin. Tänään se vain ei oikein malttanut keskittyä ja hajotti välillä laumaa, kun olisi pitänyt koota. 

Paimennuksen jälkeen menimme järven rantaan vilvoittelemaan. Muut pennut leikkivät rannassa tai ihan rantavedessä. Mila taas vaihteen vuoksi oli koko ajan vedessä, piti omaa kivaa ja jahtasi vesipisaroita. Kössi-iskä uiskenteli vähän kauempana ja välillä tuli mukaan Milan leikkeihin. On se vain isänsä tyttö tuo Mila.

Oli oikein mukava päivä, kiitokset Sirpalle tapaamisen järjestämisestä! Toivottavasti taas pian näemme!

Alla olevat kuvat on ottanut Taina Talja tai Sanna Malkamäki, kiitokset meitä kuvanneille.

653470.jpg

653471.jpg